Undead Burg

Összefoglaló

Főellenfelek NPC-k Fontos tárgyak Ellenfelek
Taurus Demon Solaire of Astora
Undead merchant (férfi)
Blue Tearstone ring
Gold Pine Resin (kulcs szükséges)
White Sign Soapstone
Armored Hollow
Undead Soldier
Black Knight (Sword)
Hollow
Crystal Lizard
Havel the Rock
Hellkite Dragon

Leírás

Undead Burg a legelső helyszín, amerre a játékosoknak ajánlatos elindulni miután megérkeztünk Firelink Shrine-ba. A hegyoldal felfelé vezető lépcsőjén induljunk el. Az itteni ellenfelek könnyen likvidálhatók már alacsony szinten is, de azért ne bízzuk el magunkat…

Kapcsolódások

Térkép

Térkép

Végigjátszás

Undead Burg - Fő szekció

  • Miután felértünk a lépcsőn a nyirkos folyosóból, próbáljunk egyszerre csak egy ellenféllel megküzdeni. Ha előrébb haladunk, magunkra vonhatjuk a többi figyelmét, amit nem szeretnénk. Ha kész vagyunk velük, jobbra guruljunk bele a hordókba, majd ugorjunk le. Nézzünk szét, de vigyázzunk, mert a korlátokról zombik lógnak és egyszerre támadnak nekünk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Tipp: ezek a kapaszkodó zombik le tudnak esni, ha még akkor csapunk nekik oda, amíg kapaszkodnak - gyors és egyszerű megoldás.
  • Amint felérünk a lépcsőn, elénk tárul Undead Burg nagysága. De ne nagyon siessünk, mert maga a Hellkite Dragon csapódik be tőlünk pár méterre. Miután visszanyertük egyensúlyunkat és felocsúdtunk a meglepetésből, haladjunk tovább. A néhány kardos ellenfél leverését a fenti íjász nehezítheti meg, így igyekezzünk gyorsan, hatékonyan dolgozni, nem hátat fordítani a fenti veszedelemnek és a pajzsunkat tartsuk mindig fel. Tipp: a lenti ellenfeleket kikerülve szaladjunk fel balra a lépcsőn és legyen az íjász az első áldozatunk. Utána a lépcső tetején bevárhatjuk a többieket.
  • Az íjásztól balra betérve a bástyába egy tábortűzbe botlunk, ahol töltsük fel készleteinket, pihenjünk meg. Itt a lépcső használhatatlan, de később egy létra "aktiválásával" összeköthetjük ezt a részt a fenti szekcióval. Kilépve a tábortűztől újra szembe találkozunk az előbb leölt ellenfelekkel. Kicsit visszább két lándzsás/pajzsos zombit pillanthatunk meg. Érdemes felvenni velük a harcot, hiszen azon kívül, hogy jó pajzsot dobhatnak, tőlük balra ha összetörjük a dobozokat, akkor egy titkos lépcső kerül elő. Ezen, ha lemegyünk, egyrészt az első árusba ütközünk, akitől sok hasznos tárgyat szerezhetünk be, ill. egy új pályarész felé is vehetjük az irányt. Ha az utóbbit választjuk, és felérünk egy tetőre, onnan átugorhatunk egy helyiségbe, ahol rövid keresés után felvehetünk egy Light Crossbow-t és némi muníciót. Innen egyenesen visszatérhetünk a tábortűzhöz.
  • A tábortűztől balra nagyon vigyázzunk, amikor a hídon haladunk át. Igyekezzünk hamar átérni, ha nem nem szeretnénk bekapni 1-2 tűzbombát amit fentről szórnak előszeretettel a nyakunkba. De átérve sem rózsásabb a helyzet, hiszen két baltás és egy erősebb páncélos-pajzsos zombival találkozunk szembe, viszonylag szűkös területen. Ebből a szobából kiérve jobbra vegyük az irányt, majd miután átkutattunk mindent, haladjunk felfelé a lépcsőn. Felérve jobbra felmászhatunk a létrán bosszút állni a tűzbombákat hajigálókon. Lent akkor tudunk a zombik mögötti ajtón bemenni, ha korábban megvásároltuk az árustól a Residence Key kulcsot. A szobából kiérve a láda tartalmát "felkenhetjük" fegyverünkre, erősebbé téve azt, de ezt inkább a hamarosan következő főellenfélre tartogassuk.
  • Kiérve a szobából ne felejtsünk el felmenni balra a toronyba és lecsapni az íjászt, aki később megkeseríthette volna az életünket. Lejjebb erősebb ellenfelek várnak, de egyenként nem nehéz legyőzni őket. Az elágazásnál (ahol fel és le is mehetünk) felfelé félúton gyorsan guruljunk vissza, mert ha nem vigyázunk, akkor egy lángoló hordóval leszünk gazdagabbak. (Ha lefelé vennénk az irányt, akkor egy Black Knight lesz az ellenfelünk, mint ilyen elég nehéz legyőzni, főleg a játék elején, okosabb, ha későbbre tartogatjuk az összecsapást vele.) Szóval kikerültük a hordót, bosszút álltunk a legörgetőjén. A toronyba beérve az ajtón át - feltéve, ha megvan a Master Key lemehetünk egészen Darkroot Garden-ig, de vigyázzunk, hiszen a legalsó szinten Havel őrködik, akitől elég egy csapást bekapni, hogy azonnal a korábbi tábortűznél találjuk magunkat. Így hát vegyük inkább felfelé az irányt és lépjünk be a ködön, hogy Undead Burg felső szekciójában kössünk ki.

Undead Burg - Felső

  • Amint átléptünk a ködön, azonnal menjünk fel jobb oldalt a létrán a bástya tetejére, majd tegyük el láb alól a két íjászt, hiszen nem sokára a pályarész egyik főellenfele jön és nem szeretnénk ráadásként nyilakat kerülgetni. Tehát, ha végeztünk velük, menjünk le a létrán és haladjunk a következő bástya felé. A Taurus Demon nagy robajjal csapódik elénk, ideje felvenni a harcot, amit kétféleképpen tudunk. 1, vissza szaladunk a bástyára és amint alánk ér a boss, ráugrunk és megszabadítjuk életereje nagy részétől. Ez a megoldás viszont kissé kockázatos, hiszen ha melléugrunk, akkor vagy leesünk a mélybe, vagy nem marad időnk elugrani a csapása elől, ami azonnal végzetes lehet. 2, maradunk a várfalon és itt győzzük le. A blokkolás helyett igyekezzünk elbukfencezni az ütései elől. Ajánlatos a nemrég összeszedett Gold Pine Resin villámport használni fegyverünkre, nagyban megnöveli annak sebzését.
  • Ha sikerült a másvilágra küldeni bikucit, haladjunk tovább, a lefelé vezető lépcső felett törjük össze a ládákat és szedjük fel a lélekadagot. Kilépve az ajtón szembe egy másik, zárt ajtóba botlunk, ahova a kulcsot majd Undead Parish-ből tudjuk megszerezni. Ez az ajtó vezet le az alsóbb szintre, majd The Depths-be és Blighttown-ba. Jobbra fordulva Solaire of Astora-ba botlunk, aki többszöri beszélgetés utána odaadja a White Sign Soapstone-t, valamint utána a legtöbb főellenfélnél behívhatjuk őt, mint segítő NPC - ehhez ember formában kell lennünk. Innen visszafelé a hídon elvileg átjuthatunk Undead Parish-be.
  • Azért csak "elvileg", mert a híd másik végén nem más található, mint a Hellkite Dragon. Erős tűzokádó támadásai szinte lehetetlenné teszik az átjutást. Nem is ajánlatos megkísérelni. Ehelyett a hídon szaladjunk le középen jobb oldalt a lépcsőn. A fenti ellenfeleket a sárkány tűz-támadása elintézi, velük nem kell bajlódnunk. Leérve a lépcsőn szembe lejuthatunk a pálya első tábortüzéhez, csak le kell rúgnunk a létrát. Másszunk is le, pihenjünk meg, javítsunk, stb. Visszamászva kijuthatunk a híd alá, onnan a két zombi és a három patkány legyűrése után feljutunk Undead Parish-be.

Undead Burg - Alsó

Megjegyzés: kronológiailag nem ez a pálya jön (hanem Undead Parish), de mivel az Undead Burg része, ezért itt tüntetjük fel a végigjátszást. A fent említett zárt ajtón keresztül juthatunk le ide, a kulcsot (Basement Key) pedig Undead Parish-ben szerezhetjük meg.