Undead Asylum

A legelső alkalom

Összefoglaló

Főellenfél NPC-k Ellenfelek Fontos tárgyak
Asylum Demon Oscar, Knight of Astora
Snuggly the Crow
Hollows
Undead Soldier
Dungeon Cell Key
A játékos kezdő felszerelése
Estus Flask
Undead Asylum F2 East Key
Big Pilgrim's Key
Demon's Great Hammer

Leírás

Az Undead Asylum a legelső helyszín, ahol tiszteletünket tesszük. Tutorial pályaként is felfogható, hiszen ahogy haladunk, egyre csak olyan üzenetekbe botlunk, melyek az irányítást írják le. Ajánlatos az összes ilyen üzenetet elolvasni, memorizálni a leírtakat, hiszen csak így aknázhatjuk ki teljes mértékben az egyedi harcrendszer adta lehetőségeket, megkönnyítve az előrejutást.

Térkép

undead-asylum-map.jpg

Kapcsolódások

Végigjátszás

  • Kalandunkat egy zárt cellában kezdjük, egyetlen fegyverünk egy törött kard. Egy titokzatos lovag egy holttestet hajít le hozzánk, majd szó nélkül eltűnik. A hulla a kiút kulcsát rejti magában. A hosszú folyosón találkozunk néhány Élőhalottal, akik szerencsére nem támadnak ránk, remek lehetőséget biztosítva a harcrendszer elsajátítására. A folyosón egyik cellába sem tudunk bejutni, jobbra tekintve pedig egy iszonyatos szörny tárul a szemünk elé, vele később még találkozni fogunk. Folytassuk utunkat a folyosón és másszunk fel a létrán.
  • A soron következő területen a játék legelső tábortüzébe botlunk. A játékban ezek szolgálnak a készleteink feltöltésére, szintlépésre és halálunkkor a legutoljára használt tábortűznél éledünk újjá. Haladjunk tovább a lépcsőn, majd egy mély lélegzetvételt követően tárjuk szélesre a kaput. Legnagyobb meglepetésünkre (és rémületünkre) maga az Asylum Demon ugrik a nyakunkba. Ha elég bolondok vagyunk, megpróbálhatjuk leküzdeni a démont törött kardunkkal. Ezen a ponton remekül érvényesül a mondás, miszerint nem szégyen a futás, de hasznos. Tartsuk is magunkat ehhez és vegyük az irányt a bal oldalt található kapu felé és haladjunk tovább. A sarkon túl egy íjász élőhalottba botlunk. Kerüljük ki a nyilakat és keressünk menedéket a balra található cellában. Az ajtóban egy pajzs található. Vegyük kézbe, tartsuk fel és induljunk neki az ellenfélnek. A következő kincs egy fegyver, amivel már felvehetjük a harcot, éljünk is a lehetőséggel.
  • Tovább haladva a felfelé vezető lépcső felé vegyük az irányt, de vigyázzunk, mert félúton szembe találjuk magunkat egy hatalmas golyóval. Jobbra bukfencezve térjünk ki előle. A golyó utat nyitott egy cellába, ahol találkozhatunk a játék legelső NPC-jével (Oscar the Knight of Astora). Beszéljünk vele, válaszoljunk igennel, majd fogadjuk el tőle az Estus Flask-át és a kulcsot. Újra próbálkozzunk meg a lépcsővel. Ekkor már sikeresen feljutunk és elégtételt vehetünk a fentieken. Jobbra a karakterosztályunknak megfelelő kincset fogjuk találni, több, mint érdemes felvenni.
  • Az ellenfelek likvidálása után csak egyfelé vehetjük az irányt: lépjünk át a ködön. A peremhez érve láthatjuk, amint a démon alattunk vár ránk. Ne habozzunk sokáig, mert a démon játszi könnyedséggel fog felszökkenni hozzánk és átküldeni a túlvilágra - pontosabban visszaküldeni a tábortűzhöz. Habozás helyett ugorjunk a nyakába, de még a levegőben üssünk egyet, hiszen így aktiválhatjuk az egyik legerősebb támadást, amivel csúnyán csökkenthetjük életerejét. Miután legyőztük és kifújtuk magunkat, lépjünk ki a kapun a frissen megszerzett kulcs segítségével. Haladjunk egyenesen egészen a sziklaszirt széléig, majd a végére érve legyünk szemtanúi az átvezető jelenetnek, amint a varjú elragad minket és ledob utunk következő állomásán, Firelink Shrine-ban.

Visszatérés a kezdetekhez

Összefoglaló

Főellenfél NPC-k Ellenfelek Fontos tárgyak
Stray Demon Snuggly the Crow Oscar the Knight of Astora
Hollow
Undead Soldier
Black Knight
Peculiar Doll
Rusted Iron Ring
Crest Shield

Leírás

Második alkalommal már keményebb ellenfelekkel fogunk találkozni kedvenc elmegyógyintézetünkben. Elsődleges célunk - a felfedezésen túl - a Peculiar Doll előkerítése. Az út odafelé nem lesz könnyű, ám visszafelé sem kell aggódnunk, hogy nadrágunk nem marad szárazon.

Térkép

Undead Asylum #2 térkép

Kapcsolódások

Végigjátszás

  • Fentről lefelé haladva balra találhatunk a szirten egy kisebb fészket, ahol tárgyakat cserélgethetünk értékes kincsekre. A lejtő alján fáklyás élőhalottak várnak, akik - ha nem vagyunk óvatosak - hamar elláthatják a bajunkat főleg, ha csoportosan támadnak. Ha legjobb, ha egyenként közel csalogatjuk őket. Ezután menjünk be a kapun, ahol korábban az Asylum Demon-nal küzdtünk meg. Ne ijedjünk meg, amikor alattunk beszakad a padlózat és leesünk a Stray Demon-hoz, aki sokkal erősebb mint korábbi kistestvére. Miután sikerült legyőznünk, keressük meg a létrát, majd másszunk fel rajta. Felérve ugorjunk le a lyukon a folyosóra. A végén kezdeti cellánk található, benne a Peculiar Doll-lal. Megszerzéséhez azonban meg kell verekednünk az azt őrző Black Knight-tal.
  • Amint legyőztük a lovagot és megszereztük a kincset, haladjunk a már jól ismert úton visszafelé. Oscar cellájában őt magát találjuk, ámde szándékai koránt sem barátiak. Érdemes megküzdeni vele, hiszen hasznos tárgyakat dob.
  • A lépcsőn újfent vigyázzunk a golyóra, majd küzdjük keresztül magunkat a zárt ajtóhoz, amit immár ki tudunk nyitni (feltéve, ha megszereztük a kulcsot Firelink Shrine-ban a templom melletti tetőről). Vegyük fel a kincset, ezután akár visszafelé is vehetjük az irányt, hiszen megtettük, amit megkövetelt a haza.

Tippek / trükkök

  • Az irányítást elmagyarázó üzeneteket mindenképpen olvassuk át és sajátítsuk el.
  • Ha sikerül legyőzni az Asylum Demon-t legelső alkalommal, akkor a kulcs mellé megkapjuk fegyverét (Demon's Great Hammer) is.
  • A kis fészeknél való kereskedés leggyorsabb módja, ha a kívánt tárgyat lerakjuk a fészekbe (pontosan benne kell, hogy legyen), majd START -> Quit Game, és töltsük vissza az állást. Ha a megfelelő árut tettük a fészekbe, akkor a cseretárgy ugyanott fog várni minket a visszatöltéskor.