Dark Souls magyar nyelvű wiki

Dark Souls II - új video!

Dark Souls II - PS3/X360 - Cursed (Trailer)

Dark Souls II - Tokyo Game Show 2013!

Dark Souls II - PS3/X360 - Aching Bones (Trailer)

Dark Souls II - E3 2013!

Dark Souls II - PS3/X360 - GO BEYOND DEATH(Trailer)
"GO and meet your new persecutors…
BEYOND suffering and pain awaits your old pal:
DEATH. Again"

Dark Souls II - megjelenési dátum!

A Namco Bandai az idei TGS-re meglepetéssel megy: a kötelező látnivalók mellett pontos megjelenési dátummal szolgált a Dark Souls II-t esetén valamint a két gyűjtői kiadásról is lehull a lepel.
A kiadó megerősítette, hogy a Dark Souls II 2014. március 14-én jelenik meg Európában Xbox 360-ra és PS3-ra, a PC-s verzió még nem kapott pontos dátumot, mivel ez a változat még nem teljes. A Namco Bandai szerint ugyanabban az időszakban jelenik meg.

Két extra kiadás lesz:
- Collector's Edition, melyben egy 30 cm-es figurát találunk, kemény táblás művészeti albumot, színes szövettérképet, a betétzenét és fémdobozt.
flickr:9816137144

-másik a Black Armour Edition, amelyhez csak előrendelés útján juthatunk. Fémdobozban találjuk a játékot, valamint megkapjuk a betétzenéket is.
flickr:9816222243

Dark Souls II bejelentés!

Hivatalos bejelentés született a 2012-es VGA díjátadó rendezvényen a Namco Bandai részéről, miszerint készül a nagy sikernek örvendő Dark Souls második része. A fejlesztő ismét a From Software, a játékmenet továbbra is külső nézetes fantasy. A szorgalmas japán úriemberek élén a rendezői székben Tomohiro Shibuya foglal helyet, ami már önmagában is sok jóval kecsegtet.

A Dark Souls II-ben természetesen egy új világ fog helyet kapni, melyben egy új hős dacol a nehézségekkel. A game legnagyobb újítása a bejelentés szerint egy új, szerverbázisú online többjátékos rendszer lesz, amire mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk.

A hivatalos oldal sokat sejtető, ám annál kevesebbet mutató, nem úgy, mint az előzetes kedvcsináló:

Artorias of the Abyss nevű kiegészítő bejelentés!

A Pc játékosoknak készül egy Dark Souls: Prepare to Die nevű verzió, ami tartalmazni fogja az Artorias of the Abyss DLC-t és mostmár biztos, hogy a konzolokra is ki fog jönni ez a változata a játéknak.

A játék kiadója, a Namco Bandai bejelentette, hogy a DLC PSN -re, illetve Xbox Live -ra is ki fog jönni idén télen. A kiegészítő 14.99 USA dollárért, vagy 1,200 Microsoft pontért vásárolható majd meg.

A kiegészítő tartalmazni fog új főszörnyeket, páncélokat, fegyvereket, új területeket járhatunk majd be, továbbá biztosra vehető, hogy új trófeákért is küzdhetünk majd.

frpg_120319_153137_HQSS610.jpg

Ismertető

A Dark Souls videojáték a From Software fejlesztése, akik a korábbi Playstation 3 exklúzív Demon's Souls -t is készítették. A játék nemzetközileg egyidőben jelent meg mind a Playstation 3 és Xbox 360 platformokra, kiadója a Namco Bandai Games. Előzőleg Project Dark kódnéven futott a játék fejlesztése és elviekben a Demon's Souls utódának is tekinthető. A Dark Souls először Japánban jelent meg 2011. szeptember 15-én Playstation 3 exklúzívként, majd a nemzetközi megjelenésekor október 4-én mindkét platformra Amerikában, illetve október 7-én Európában.

A játék megjelenik PC-re is, megjelenés: 2012.augusztus 24?!!!! A japán kiadó által kiadott PC verzióban továbbfejlesztett PvP, vadonatúj Artorias of the Abyss címre keresztelt fejezet lesz pluszban. (új helyszínek, ellenfelek és bossok). Ezek egyébként tervek szerint a konzolosoknak is elérhetővé válnak DLC formájában. További újítás, hogy a játékhoz lehet majd modokat készíteni. A Namco Bandai Games for Windows Live alatt képzeli el a PC-s megjelenést.

Játékmenet

A Dark Souls műfaját tekintve RPG, mely folytatja a Demon's Souls jól bevált játékmechanizmusát. Egy olyan fantáziavilágban kell helyt állnia a játékosnak, amely erősebbnél erősebb ellenfelekben, veszélyes csapdákban, de megannyi jutalomban és felfedezhető területekben is bővelkedik.

A játék egybefüggő hatalmas területek, börtönök, katakombák feltárására fog koncentrálni ötvözve a játékosokban keltett félelmet és feszültséget, melyet akkor élhetünk át, ha ellenségekkel találkozunk. A játék "lelki" utóda a PlayStation 3 exklúzív Demons Souls-nak. Ellentétben az előddel ahol megszabott "szinteken" haladtunk, a Dark Souls-ban egy nyitott világot kapunk. A játékos különböző fegyvereket, kasztokat, képességeket, ill. stratégiákat fog használni,hogy életben maradjon ebben a fantáziavilágban. Az elődhöz hasonlóan a játékosok Online állapotban képesek lesznek egymást segíteni többek közt a földön hagyott üzenetekkel.

Újdonság a korábbi részhez képest és fontos szerepet kapnak az ún. tábortüzek (bonfire), amik végül is a checkpoint-rendszer alapkövei. A tábortüzeknél lesz lehetőségünk feltölteni készleteinket (pl. életerő, gyógyító flaska, stb.), valamint innen futhatunk neki újra az ellenség áradatának, ha korábban elhaláloztunk. Egy tábortűz "aktiválása" után az ellenfelek újratermelődnek, de a Dark Souls-ban nem kell feltétlenül minden ellenséget megölni ahhoz, hogy továbbjusson a játékos.

Több fegyver, varázslat és új kaszt típusok is helyet kapnak. Köztudott, hogy a játék jelentősen nehezebb lesz a többféle ellenfeleknek és a változatos, taktikát igénylő összecsapásoknak köszönhetően. A fejlesztők szerint néhol igen is szükségünk lesz az online co-op használatára a játék nehézsége és a továbbjutás miatt. Továbbra is tartalmazni fogja a földön hagyott üzeneteket, a mások halálát jelző vérfoltokat, a játékos a játékos elleni (PvP) lehetőséget, illetve egy új cooperative mód is helyet fog kapni. De szavak helyett álljon itt a prológus, vagyis a játék bevezető videoja, mely jobb kedvcsináló már nem is lehetne: