Preparetodie.com

A www.preparetodie.com a Dark Souls hivatalos oldala. A születési dátum megadása utáni képernyőn maga a Sötét Lovag (Dark Knight) fogad. Körülötte halványan kivehető rúnák láthatók, melyekből az egyik villog. A szimbólumok nem csak dísznek vannak ott: ha türelmes és kitartó vagy, egy bizonyos előnnyel indulhatsz majd neki a Dark Souls világának.

A feladat a következő: a rúnákra egy meghatározott sorrendben kell kattintani a villogó rúnától kezdődően. Ha a soron következő rúnára kattintunk, akkor az fényleni fog. A cél, hogy mind a 30 rúnára a meghatározott sorrendben kattintsunk. Próbálkozási lehetőségeink azonban korlátozottak. Ha többet rontunk a kelleténél, akkor az oldal "letilt" egy üzenet formájában és kb. csak 24 óra múlva tudunk újra nekigyürkőzni.

Ám egy kis trükkel kiküszöbölhetjük a letiltást. Nem kell mást tennünk, mint az utolsó rossz kattintás előtt (tehát mielőtt letiltana) frissítjük az oldalt - az F5 megnyomásával - és a sorrend ugyanaz marad, azaz végigpróbálgatva a rúnákat végül teljesíthetjük a feladatot. Az elején kb. a 6. rossz kattintásra tilt le, de később a rontási lehetőségek jócskán csökkennek! Eleinte ajánlott a kettesével-hármasával való haladás, majd egyesével. Hosszú idő, de az így kapott előny lehet, hogy kulcsfontosságú szerepet fog játszani főleg a játék elején.

Ha mind a 30 rúna világít, egy kis felugró ablakban kell megadnunk (valódi) e-mail címünket, amire egy 26 jegyű kódot kapunk, amit majd valószínűleg a játékon belül kell megadnunk.