Giant Undead Rat

Helyszín

A The Depths pályán van egy zárt területen, amit vasrácsok vesznek körül. Elérhetjük úgyis, hogy ha a Butcher -nél az asztal mögött szétütjük a ládákat és egy rejtett lyukon leugorhatunk hozzá. Ekkor az óriás patkány fölött leszönk egy szinttel, így nem kerülünk egyből harcba vele. Itt a túl oldalon mielött leugranánk hozzá, még vegyük fel a Spider Shield -et.

Lelkek

400 lélek (első végigjátszásra)
2,000 lélek (New Game Plus)

Gyengeségei

- Tűz
- Villám

Ezt dobja

Humanity

Támadásai

Számos közelharci támadása van a fejével és gyorsan is tud megfordulni.

Stratégiák

Távolsági stratégia (könnyű)

Hogy elkerüljük a szemtől-szembeni harcot vele, a butcher -nél essünk le a lyukon, innen a párkányról könnyen leszedhetjük távolsági fegyverekkel. Ha kifogytunk az íjvesszőkből, dobáljunk rá Firebomb -okat.

Egy másik alternativ metódus: ha a létra tetején állunk, ahonnan a rácsokon keresztül látjuk az óriás patkányt, át tudunk lőni tűznyilakkal a nyíláson, a rácsok tetejénél.

Közelharc (normális csata)

Távolsági kézifegyverrel, mint pl az alabárd, vagy a lándzsa, a szűk lépcső járatban megbújva könnyedén végezhetünk vele, mivel nem fog tudni hozzánk férni.

Ráugrós stratégia (a Butcher járatból)

Feltehetően az egyik legkönnyebb módszer, hogy végezzünk ezzel az ellenféllel, a ráugrásos technika. Mikor a Butcher terméből leugrunk a patkány feletti párkányra, pozícionáljuk magunkat szembe/fölé vele és ugorjunk rá, esés közben az R1 támadással. Egy jól irányzott támadással végezhetünk vele.