Capra Demon

Egy kecske fejű humanoidra hasonlít, aki két nagy kardot hord.

Pálya

Undead Burg alsó része.

Boss lélek

Nincs - csak a kulcsot dobja a Depths pályához.

Lelkeket kapunk

New Game -ben: 1,200, New Game+ -ban: 6,000

Gyengesége

Villám

Támadási mintái

- egyszerű vizszintes csapások, legalább 4 találatig egy kombóban
- kétkezes csapás, aminek hosszú befejezése van. Ne is próbáljuk blokkolni, inkább menjünk távol tőle, amikor látjuk hogy a két kardját egybe rakja.

Stratégiák

Egy nagyon kicsi teremben fogunk vele harcolni, és még ráadásként lesz vele két Undead Attack Dog (élőhalott kutya). Elsődleges feladatunk a kutyák eliminálása, egyébként könnyen halálra kombózhatnak. Ha felfutunk a lépcsőn és átmegyünk a boltív tetejére, ott a kutyákat könnyen elintézhetjük. Legyünk óvatosak, mivel a Capra Demon ott is elérhet minket, habár néha el tart egy rövid ideig neki, hogy felmásszon oda.

Miután levertük a kutyákat, használhatjuk a Demon ellen a ráugrós taktikát a boltív tetejéről, ezzel elég jelentős sérülést vihetünk be neki. Bár nem annyira hatásos, mint az előző főellenfél ellen volt.

Általában az első 10 másodperc eldönti a csata kimenetelét, mivel ha már megöltük a kutyákat, maga a boss sokkal könnyebben legyűrhető. Egy jó pajzs el tudja nyelni az alap támadások nagy részét, de ha látjuk hogy a kétkezes csapására készül, ne is próbáljuk blokkolni, mert az majdnem mindig halálosnak bizonyul.

A Capra Demon útvonala eléggé lineáris, a kicsi terem jellegéből adodóan. A harc elején rohanjunk fel a lépcsőre, a démon ekkor megpróbálkozik az ugró támadásával, aminek hatására pont alánk fog esni. Egy másik alternatíva, hogy kicsalogathajuk az ugró támadását, anélkül hogy felszaladnánk a lépcsőn, ehelyett fussunk a démon felé rögtön, aztán vissza hátra. Ez elég időt ad ahhoz, hogy kipucoljuk a kutyákat és a lépcső felé vehessük az irányunkat.

Közelharcban szükségünk lesz egy pajzsra és képesek legyünk kikerülni a démont. Körbe-körbe szaladgálással könnyebben elkerülhetjük a taámadásait. Ellentámadást csak a kétkezes csapása után csináljunk, mivel ekkor lassabban szedi össze magát, mint az egykezes suhintásaiból, és általában meg is torolja, bármit is csinálunk.

A Capra Demon -nak két mozgási animációja van: az egyik amikor lassan járkál körbe, a másik pedig amikor rohan. Mindig kövessük figyelemmel a démon mozgási animációit, mivel amikor úgy döntünk hogy a lépcsőknek vesszük utunk, nagyon könnyen ott lehet a sarkunkban.

Közelharc - a fejreugrásos stratégia

Egy másik alternatíva, hogy fejreugrásos támadásokkal végezzük ki. Miután kiiktattuk a kutyákat, szabadon felfuthatunk a lépcsőn, át a párkányon a lépcsők tetején baloldalt. A démon vagy követ minket fel a lépcsőn, vagy alattunk céltalanul csapkod. Ha feljön utánunk a lépcsőn, nagyon ritkán fogja csak használni az ugrásos föld támadását, amivel elérhetne minket a párkányon. Ezt amúgy is könnyedén tudjuk blokkolni bármilyen 100% -os fizikai blokkolás pajzzsal, de blokkolás nélkül azért kellemetlen lehet. Akármi is történik alattunk fog kikötni. Gyorsan ugorjunk rá (R1 támadással), guruljunk hátra, és vissza fel a lépcsőkre, mielött megüthetne.